Cakewalk

Professzionális zeneszerkesztő

Zenekészítés a Cakewalk by BandLab programmal


Ez a weboldal segít megtanulni a Cakewalk kezelését, a zenekészítést, továbbra is teljesen ingyen - az alapoktól.

(Frissítve: 2020. április.)

E 30 éves múlttal rendelkező világhírű program neve egészen 2018-ig 'Sonar' volt, az amerikai Cakewalk cég fejlesztésében. 
A szoftvert és a vele kapcsolatos jogokat a BandLab megvásárolta, és hivatalosan ingyenesen hozzáférhetővé tette minden (ingyenesen) regisztráló felhasználója számára. A szoftver változatlan formában és minőségben érhető el, új neve: Cakewalk by BandLab. 
Mi e leírásban röviden csak Cakewalk -nak fogjuk nevezni. 

Világszerte több millió zenész, zeneszerző, producer (Grammy és Emmy díjasok is) és mérnök használja e programot a zeneiparban, animációs- és játékfilmek, reklámok, valamint játékok zenéjének elkészítéséhez, remixek keveréséhez, régi zenék/filmek felújításához, valamint a DJ szakmában számtalan feladat megoldásához. A zeneszerzéstől az albumok komplett elkészítéséig minden feladatra alkalmazható, úgy mint korlátlan számú hangszeres és éneksáv készítés, audio és MIDI szerkesztés, hangszerelés, masterelés, exportálás, Audio CD készítés, stb.

A Cakewalk egy különleges zenei szoftver (DAW), mellyel Ön sokkal változatosabb munkát végezhet, mint a legtöbb ismert zeneszerkesztővel. Nyugaton és a tengeren túlon nagyon sokak által használt, professzionális, sok éve létező, hatalmas tudású program.
Híres zeneszerzők is gyakran használják, a könnyűzenétől a szimfonikus filmzenékig sokféle zenei alkotó munkára. Audió és MIDI fájlokat egyaránt kezel, hozzá több száz VST plugin telepíthető.

A program tökéletesen működik Windows 7, 8, 10 -el (csak 64 bites rendszeren), de a Windows XP és a Windows Vista már nem támogatott.

Ha önnek még nincs MIDI billentyűzete, akkor a tanulás megkezdéséhez használhatja a Cakewalk programban lévő virtuális-, azaz a képernyőn megjeleníthető szoftveres MIDI billentyűzetet. Választhatja azt is, hogy a számítógép klaviatúrája működjön MIDI billentyűzetként. (Views / Virtual Controllers / Computer Keyboard, illetve Piano Keyboard). A tanulás megkezdésekor ez a módszer még elegendő lehet, de később már nem.

Ha Ön is szeretné megtanulni változatos stílusú-, másokéhoz nem hasonlítható zenék készítését, (és ezáltal kiemelkedni a többi zene készítő közül), akkor javasoljuk e leírásból a Cakewalk program minél alaposabb megismerését.
Zeneelmélettel csak a program használatához szükséges mértékben foglalkozunk.

 

Vissza a 440.hu oldalra (új lapon)